Behandelingen

TandenDame.. voert tijdens de intake geen behandelingen uit. Tijdens de intake zal ik met u en uw zoon of dochter een gesprek aangaan. Tijdens dit gesprekje worden de vragenlijsten besproken die u heeft ingevuld voorafgaande de afspraak. Deze ontvangt u per mail of per post.
Soms vraag ik vooraf uw reden van het bezoek om zo het kind te ontlasten van vervelende vragen.
Het kind leren kennen is voor mij erg belangrijk. Hierop kan ik mijn behandeling aanpassen.
De kids informeer ik over alles wat ze willen en moeten weten op mijn eigen begrijpelijke, leuke maar eerlijke manier. Eerlijkheid is ontzettend behandeling. Hierdoor win ik vertrouwen..

Uw kind mag altijd een speciale zonnebril van mij lenen voor het licht van de lamp en meekijken met de spiegel.

KNUFFELS ZIJN OOK ALTIJD VAN HARTE WELKOM…

fullsizerender-1
Controle:
De controles kunnen elke dag van de week worden ingepland. Tijdens deze controles bekijk ik alle tanden en kiezen, geef ik voorlichting en poets ik als het kan uw kind zijn of haar tanden. Daarna vullen we samen met mondrapport ik en bespreken we wanneer de volgende behandeling/controle plaats vind.

Wennen: harrie
Mocht uw kind behoefte hebben aan
meer uitleg dit kan zeker!!
Met een beetje extra zorg en aandacht is een stralende lach en kan er met veel minder angst behandeld worden. Het is op deze manier ook mogelijk om kinderen te behandelen met beperkingen.
De praktijk heeft twee soorten wenafspraken.
Wennen 1 = uitleg van de tandheelkundige apparatuur (afzuigers, meerfunctiespuit etc) en het samen oefenen daarvan. Zo wordt er met de afzuigers water uit een bekertje geslurpt of misschien wel even in de mond oefenen.
Wennen 2 = Tijdens deze behandeling wordt op “Harry” mijn poetsmodel de behandeling uitgelegd. stap voor stap doorloop ik samen met u en uw kind de behandeling. Uw kind zal dan ook zelf oefenen, dus speelt voor tandartje. Oefenspullentjes worden dan ook mee naar huis gegeven, om uw zoon/dochter voor te bereiden op de behandeling. Mocht het fijn zijn kan er een stappenplan van de behandeling  meegegeven worden.

Vullen van gaatjes: Een gaatje.. Dat is schrikken. Maar ook zo weer verholpen. Wij gebruiken mooie witte vullingen (kiezenklei). Op deze manier blijft de lach van uw kind altijd stralend WIT. Onder het kopje complexere behandeling staat uitgelegd wat voor behandelmogelijkheden er zijn.

Complexere behandeling:  Het regulier vullen kan niet altijd. Dit kan komen door angst, een te groot gaatje, leeftijd, kaaskiezen, etc. Dan kan er gekozen worden voor andere oplossingen.
* Plaatsen metalen kroontjes
* Trekken van een tand/kies
* Behandelen met hand instrumenten (ART-techniek)
* Slicen (NOCTP)
De bovenstaande behandeling worden altijd duidelijk besproken met u als ouder/verzorger. Ook zal dan aangegeven worden waarom voor deze oplossing wordt gekozen.
Tijdens de behandeling wordt altijd alles uitgelegd en ook stap voor stap gewerkt naar een mooi en goed resultaat.
Daarnaast werk ik samen met andere professionals om de juiste zorg aan te bieden!

Preventie: Een gezond gebit voor jong en oud…
Een goede mondhygiëne en zorgvuldige preventie vormen samen de stevige basis voor een sterke rij tanden. Mijn zorg begint bij het geven van de juiste voorlichting zodra het eerste tandje doorgebroken is. Poetsinstructies, voedinsadviezen en het opstellen van een zorgplan. Regelmatige controles (op risico-inschatting), zonodig het maken van röntgenfoto’s horen daar ook bij. Daarmee voorkomen we samen voor gebitsproblemen en -schade. Ik voer in de praktijk verschillende behandelingen uit om gezonde tanden sterk te houden en sterker te maken. Hierbij moet u denken fluoride, gebitsreiniging en het sealen van tanden. 


Pijnklachten: los zittende tanden, kiespijn of een dubbele tand? Neem zo spoedig mogelijk bij een pijnklacht contact met de praktijk. Pijnklachten zijn te voorkomen door regelmatig een bezoekje te brengen. Mocht er toch een pijnklacht zijn, dan proberen we het snel op te lossen.

LET OP!! ER ZIJN NAGENOEG GEEN EXTRA KOSTEN VOOR U. UW BASISZORGVERZEKERING DEKT BIJNA ALLE BEHANDELINGEN VAN UW ZOON OF DOCHTER. UW EIGEN RISICO WORDT HIER NIET VOOR GEBRUIKT!!