Over Mij

                                                                          ikzelf
Mijn naam is Manuela Damen. 
Ik ben in 2016 afgestudeerd als mondhygiënist met de minor jeugd aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen. Tijdens de opleiding werd mij al snel duidelijk dat ik mezelf wilde focussen op de kindertandheelkunde. mijn passie ligt bij de kinderen. Ik vind het fantastisch om kinderen en ouders te helpen bij het gezond krijgen en houden van het gebit.
“jong geleerd, oud gedaan” is dan ook mijn motto.
Daarnaast vind ik het belangrijk dat er tijd genomen word voor de kinderen. Als het kind door voorlichting weet wat er gaat gebeuren, zal er veel minder angst optreden. Maar hier is tijd voor nodig…

 

De mondhygiënist
Een mondhygiënist is een HBO-niveau opgeleide paramedicus, werkzaam binnen de mondzorg. Het beroep van de mondhygiënist is geregeld in de Wet op de Beroepen Individuele Gezondheidszorg (wet BIG). Deze wet BIG is in 1997 in werking getreden.
De titel mondhygiënist is een bij de wet beschermde titel en mag alleen gevoerd worden door diegene die in het bezit is van het diploma mondhygiënist. Voor het behalen van het diploma mondhygiënist heeft degene een vier jarige Hbo-opleiding met succes afgerond.